Kaksplus.fi

TUPAANTULIAISET JA ADA 3WEE

Oli kieltämättä äidistäkin jännää, kun liki 70 ystävää ja sukulaista oli lupautunut tulemaan meidän kemuihin. Saati sitten kolmeveestä, joka viipeltää mielummin pihalla prinsessamekossa, kuin puhaltelee sisällä täytekakkuja. Lopulta puhallettiin täytekakut kaksin ja Ada söi kakkujen päältä vain karkit.. 
Tein kolme kakkua ja cupcakeja yötä myöten ja kaksi niistä hupeni kuumille kiville jo ennen kuin kaikki juhlijat olivat päässeet edes paikalle. Toinen niistä oli tämä käsittämättömän herkullinen kinuskijuustokakku, joka aiheutti harmaita hiuksia ainesosillaan. Halusin tehdä kaikki kakut laktoosittomiksi ja täysin alkuperäisen ohjeen mukaan. Laktoositonta kinuskituorejuustoa löytyi lopulta Itäharjun Prismalta ja minivaahtokarkkeja leivontahyllyn alalootasta. Kyllä kannatti!


Perinteisen mansikka-kermajuustokakun tiesin jo alusta asti haluavani tehdä, sillä molempien suvuissa on sen ystäviä. Olisin halunnut tehdä mansikoista isomman keon, sellaisen ihan överin. Arvioin mansikoiden määrän väärin, vaikka kakku näyttääkin nyt mansikoilla kyllästetyltä. Mansikat vaan kuuluvat niin kesään.. Kerma myös ehti vatkautua liikaa (muutama huomionkerääjä jaloissa), joten sen väri ei jäänyt kauniin valkoiseksi, vaan kellersi jo muistuttaen kuohukermaa. 

Edellisenä päivänä siivottiin terassia ja puuhasteltiin puutarhassa

 Terassipa valmistuikin käyttökuntoonsa sopivasti juhlia ajatellen. Portaat, aita ja pätkä terassia vielä kesken..
Tämän kakun piti olla juhlien vetonaula, mutta se koollaan ja kummallisuudellaan ei sitten vetänytkään vertoja kahdelle aiemmalle kakulle. Sisältä löytyi monia työvaiheita vaatineet suklaakermat, mangomousserahkat ja suklaarouhepohjat. Ohjeessa neuvottiin laittamaan vain juuri riittävästi sokerivoivaahtoa kakun ja sokerimassapäällisen väliin, mutta lopulta sitä olisi voinut olla runsaasti enemmän. 
Näissä muffineissa tuli ohitettua pidempi kaava ja ostettua Ikeasta valmisjauhopaketti, johon vaan lisättiin vesi. Kuorrutteeksi lisäsin kaakaota aiemmasta kakusta ylijääneeseen voisokerivaahtoon ja pursotin leivinpaperilla päälle. Koristeeksi vielä viime hetkellä lähikaupasta haettuja suklaapastilleja, koska joku nimeltämainitsematon soi M&M;t, joiden painotin tulevan kakkuihin.. 
Ehdoton synttäreiden vetonaula oli naapurin pizzat, joita laskeutui pöydälle kuin taivaalta juuri sopivaan tahtiin. Annoin vapaat kädet kokille ja se kannatti. Ei mitään ihan tavis-pizzeriapizzoja, vaan oikeasti ravintolatasoisia täydellisiä kuumia, rapeita.... Näitä jään ikävöimään, ainiin mutta asuuhan nuo naapurit tuossa vielä pizzauuninsa kanssa. ;) Tämän kylkiäisiksi tein Raikkaan mozzarella-salaatin, joskin se suuresta määrästä huolimatta hupeni samaan tahtiin kuin pizzat enkä ehtinyt kuvaamaan. 

Kuvat otin Adalle synttärilahjaksi ostetulla reilun satasen kustantaneella iskun- ja vedenkestävällä kameralla ja kyllähän niistä ihan selvän saa. Noin muuten lahjoja tuli ihan överisuuret määrät ja niistä riittää uutuudenviehätystä vähintään jouluksi asti. Kiitos kaikille <3

4 kommenttia:

 1. NAM! Näyttääpäs kaikki todella herkulliselta!
  Kamera kuulostaa kivalle lahjalle, etenkin jos sitä saa muukin perhe tarvittaessa lainata ;). Kiva, että lapset saa muitakin lahjoja kuin pelkkiä perinteisiä leluja ja vaatteita (niitä saa varmasti suuret määrät jo vierailta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, musta kamera oli huippulahja! Pitäisi vaan enemmän lykätä sitä kolmeveen käsiin ja ehdottaa valokuvaamista... Kuvat meinaan on aika kivoja lapsen näkökulmasta :)

   Poista
 2. Nam! :) Mistä nuo sipsien tarjoilukulhot ovat?

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!