Kaksplus.fi

AMERIKANMATKALLA - NASA SPACE CENTRE


En tiedä voiko näin edes sanoa, mutta tekee pahaa kun on niin kova kaipuu takaisin Amerikkaan. Melkeinpä joka päivä ikävöin meidän Floridan matkaa ja harmittelen, ettei lähdetty kiertämään Caribbeanin saaria. Nyt kuitenkin aion kalenterista löytyvän ajan puitteissa raapustella näitä Florida-postauksia ulos. Tein My Day -videot jokaisesta päivästä ja ensimmäinen on tästä Nasan Space Centrestä. 

Mun henkilökohtainen suosikki meidän matkakohteen aikana oli Universal Studio ja siellä sijaitseva The Wizarlding World of Harry Potter eli Tylypahka aitoudessaan ja Viistokuja sun muut. Mutta nyt mennään matkareissun ensimmäiseen osaan, NASAan. Nasa on siis mun omin sanoin yhtiö, mikä penkoo, laukaisee ja kiertää avaruutta. Etsii kovasti älyllistä elämää ja hihkuu riemusta kun löytää bakteereita. 

En henkilökohtaisesti ole valtava fysiikanlakien tuntija (tiedän kyllä mitä taaperon lasille käy kun se lentää kaaressa lattialle), enkä tunne avaruustiedettä ollenkaan. Matka NASAn turisti-tukikohdan eli Kennedy Space Centren halki oli siis itselleni katsaus tuntemattomaan. Paikan päällä oli testiajoa g-voimia vastaan ja Teemu kävi siellä testaamassa. Hauskaa oli ja naama venyttyi väkisin hymyyn kun g-voimat käänsivät menon (tavallisen tallaajan) maksimiin.

Koko paikan suurin vetonaula oli iso halli, joka oli käännetty peruskouluikäisille täydelliseksi tutkimuspaikaksi. Se oli kuin Heureka kaikkine vempaimineen ja näyttelyineen (siitä puheenollen täytyykin käydä tänä vuonna). Vaikka silloin 2,5vee esikoinen ei uskaltanutkaan monen yrityksen jälkeenkään laskea jyrkästä patjaliukumäestä, riitti tutkittavaa yllin kyllin. Väkeä vaan oli kertynyt sinne niin paljon, että kauas ei uskaltanut päästää ja omat jalat eivät jaksaneet flunssaisena kipittää taaperoiden jalanjälkiä.

Suosittelen paikkaa sellaiselle, jolla on kiinnostusta ja vähintään ala-asteikäiset lapset, joilla ei ole ääni- tai tehosteherkkyyttä. Nähtävyyksistä saa eniten irti kun menee off-seasonilla (lopputalvi/alkukevät) ja lataa sovelluksen puhelimeen josta näkee koko ajan missä on. Se päivittyy tietysti langattomalla Wi-Fillä, jossa amerikkalaiset ovat ryhdistäytyneempiä kuin suomalaiset. Jenkeissä monessa paikassa rantoja ja kauppakeskuksia myöten on Wi-Fi-yhteyksiä vaikka kuinka monta käytettävissä vapaasti. 

Mutta hei, videolla näette valtavan määrän klippejä kohteesta, kommentoikaa mitä tykkäsitte videosta :)


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mitä lukihäröistä moititaan :D Fiksailen kun pääsen koneelle ;)

   Poista
  2. Oikeastaan myös centre on kirjoitusasultaan ihan oikea muoto, mutta sitä käytetään enemmän Briteissä ja Irlannissa ;) Tietenkin tässä voi alkaa viilaamaan pilkkua, että kyse on paikan nimestä, mutta kyllä jos vaikka kirjoittaa keskuksesta/keskustasta muuten niin centre on ihan oikein.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, edelleen olen ilman konetta ja teksti on korjaamatta :D

   Poista

Kiitos kommenteista!